W tym roku szkolnym klasa 1a i 2c wprowadziła wyjątkową inicjatywę kulinarną! Co miesiąc dzieci wyruszały w kulinarną podróż do innego kraju, poznając jego kulturę przez najpopularniejsze potrawy.
Wspólnie smakowali:
Holenderskie gofry – pyszne, chrupiące i słodkie!
Amerykańskie hot dogi – klasyka street foodu!
Angielską herbatkę – elegancja i tradycja w filiżance.
Ryż z Chin i Japonii – różnorodność smaków i aromatów!
Belgijskie frytki – chrupiące i złociste.
Włoską pizzę – prawdziwa uczta dla smakoszy!
Grecką sałatkę – świeżość i zdrowie na talerzu.
Niemiecką sałatkę ziemniaczaną – sycąca i smaczna.
Francuskie croissanty i bagietki – lekkość i delikatność wypieków.
Dzięki tej innowacji uczniowie nie tylko delektowali się nowymi smakami, ale również poznali kultury innych krajów. To wyjątkowa okazja do nauki przez zabawę i jedzenie!